Duygu Öksünlü

Dosya

Ortaçağ Sonları ve Yeniçağ Başlarında Avrupa’da Çocuk Cadılar ve Çocuk Cadı Avı Üzerine Bir İnceleme

Çocuk ve gençlerin eğitimi, Antik dönemin önemli tartışma konularından biri olmasına rağmen çocukluğun ne olduğu ve çocukların kim olduğu, yetişkinlerin dünyasında bir soru işareti uyandırmamıştır.

Dosya

“Filozof Olmadan Önce Onlar da Çocuktu”: Küçük Filozoflar Serisi Üzerine Bir İnceleme

Türkçeye Metis Yayınları sayesinde kazandırılan “Küçük Filozoflar” (Les petits Platons) serisi, çocukları felsefe ile tanıştırmayı amaçlayarak filozofların yaşantıları üzerinden Antik Yunan’dan çağdaş felsefeye, geniş bir dönemi ele alır.

Kritik

Eski Masal Yeni Masalcı: Ahmet Ümit’in Masal Masal İçinde’si Üzerine

Bilindiği gibi, edebiyat en kaba çerçevede, sözlü ve yazılı edebiyat olmak üzere ikiye ayrılır.  

Kritik

Bir Olgunlaş(ama)ma Öyküsü Olarak Yeşil Kiraz

Gülten Dayıoğlu'nun iki kitaptan oluşan Yeşil Kiraz serisi, köyden kente göç etmiş alt sınıf bir ailenin kızı olan Kiraz'ın yaşantısını, karşılaştığı sınıfsal ve kültürel sorunlar çerçevesinde anlatır.

Dosya

Mutluluğun İcadı: Bay Mucittaş ve Ailesi

Tüketim çağına doğmuş insanların ortak derdi: Sahiplikler ve sahipliklerle gelen yükler. Bavullarımız, çantalarımız, dolaplarımız, çekmecelerimiz... Hepsi dopdolu! Sahiplik, yalnızca mekânı değil zihni de işgal eden bir fenomen üstelik.

Dosya

Anlatının Merkezinde Ne Olmalı? Aksak Ali ile Şuşu, Can ve Dörtteker Karşılaştırması

Aynı konudan bahsetmenin sayısız farklı yolu var; edebiyatın büyüsü de buradadır. Ancak söz konusu engellilik olduğunda farklı ve edebî olanı yakalamak zorlaşıyor.